Auto rijles


Nadat je de gratis proefles ter kennismaking hebt gehad, waarbij gelet wordt op bestaande vaardigheden en kennis , kunnen we vaststellen welk pakket nodig is voor jouw rijopleiding. Mocht je dan besloten hebben om verder te gaan met de rijlessen wordt gekeken naar jouw beschikbaarheid, om de lessen zo efficiënt mogelijk in te vullen. Naast losse lessen bestaat ook de mogelijkheid om voor een lespakket te kiezen. Zo heb je van tevoren een indicatie wat de kosten van jouw rijopleiding zijn.

Ook met een lespakket kun je met 16,5 jaar beginnen!

Rijlessen


Je volgt het aantal praktijklessen van 60 minuten of 90 minuten zoals bepaald is tijdens de gratis proefles ter kennismaking. Van iedere leerling bij rijschool Ronnie Janssen wordt een instructiekaart bijgehouden. Zo houden wij nauwkeurig de voortgang van de rijopleiding bij en kan de leerling zien hoe het met de vorderingen staat en waar eventueel extra aandacht aan moet worden besteed.
De rijlessen worden gegeven in een Audi A3 Sportback. Een uiterst comfortabele, soepele lesauto, voorzien van alle gemakken, die je instaat stelt optimaal te presteren.
Uiteraard word je thuis, op je werk of op school afgehaald en ook weer afgezet!.

T.T.T. (Tussentijdse Toets)


Om een TTT af te leggen moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Een TTT is een rijtest die verloopt als een echt examen en vindt plaats op ongeveer ¾ van jouw rijopleiding.
De TTT wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Jouw rij-instructeur zal tijdens deze TTT de hele tijd aanwezig zijn om mee te kijken. Er zal een examenrit gereden worden volgens het nieuwe rijexamen, met daarin twee bijzondere manoeuvres (fileparkeren, achteruitrijden, keren op de weg enz.) Na deze toets zal de examinator met de leerling en de instructeur de rit bespreken en een advies uitbrengen waar op gelet dient te worden tijdens de rijlessen. Tevens kun je,bij het goed uitoefenen van de bijzondere verrichtingen ( fileparkeren, achteruitrijden, keren op de weg) vrijstelling krijgen bij het officiële praktijkexamen. De kans van slagen na een TTT is vele malen groter, de leerling weet al hoe het examen zal gaan, weet waar hij op moet letten tijdens het komende rijexamen en indien het advies van de examinator opgevolgd wordt, een zeer grote kans van slagen heeft.

CBR – praktijkexamen


Uiteindelijk is het dan zover en ben je klaar voor het praktijk examen. Tijdens het rijexamen beoordeeld een examinator of jij in staat bent om zelfstanding en veilig aan het verkeer kunt deelnemen. Indien gewenst, kan de instructeur met het examen meerijden. de minimum leeftijd voor het rijexamen is 17 jaar. - Op het moment dat je deelneemt aan de TTT of het praktijk examen, dien je in het bezit te zijn van een theorie certificaat. - Het tijdig behalen van een theorie certificaat is op risico van de leerling, hiervoor kan Rijschool Ronnie Janssen niet aansprakelijk worden gesteld! - Het resultaat van het theorie examen is 1,5 jaar geldig.

Tarieven 2018

Losse rijles van 60 min€ 46,00
Tussentijdse Toets€ 175,00
Praktijkexamen€ 230,00
Herexamen€ 200,00
Faalangst Examen€ 275,00
BNOR Examen€ 259,00
Eigen Verklaring€ 32,80
Theorie Examen€ 37,50
De duur van een lespakket wordt tijdens de proefles bepaald.
Betalingsvoorwaarden:
• Betaling in maandelijkse termijnen is mogelijk (vraag naar de mogelijkheden tijdens de proefles)
• Het bedrag dient 14 dagen voor het plaatsvinden van de Tussentijdse Toets (zie overige voorwaarden) of voordat alle lessen uit het pakket zijn gebruikt te zijn betaald.
• Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Overige voorwaarden:
• Reeds afgesproken rijlessen kunnen minimaal 36 uur voor aanvang van de rijles worden verzet, als je dit niet tijdig doet moeten wij je de helft van de les in rekening brengen. Meld je je helemaal niet af... dan brengen we de gehele les in rekening.
• Reeds gereserveerde examens en toetsen kunnen niet meer worden geannuleerd.
• Wanneer u niet voldoet aan onze betalingsvoorwaarden behoudt Rijschool Ronnie Janssen zich het recht de rijopleiding stop te zetten.
• Het tijdig behalen van een geldig theoriecertificaat is het risico van de leerling, hiervoor kan de rijschool niet aansprakelijk worden gesteld ( een geldig theoriecertificaat moet men tijdens een TTT en examen tonen).